Omgeving

Omgeving: schilderachtige trajecten en uitgestrekte bossen

De vakantiewoning ligt, tussen Rochehaut en Alle, in een rustige omgeving, zo’n 10 kilometer van de Franse grens en ongeveer 20 km van Bouillon. Het is niet voor niets dat op de Michelin wegenkaart de wegen in dit gebied worden gekenmerkt als schilderachtige trajecten. Heerlijk slingerende weggetjes, klimmend en dalend, om in de auto of op de fiets van te genieten en op je gemak tot rust te komen. Het gebied is bezaaid met uitgestrekte bossen, waarin voor honderden kilometers aan wandelroutes is uitgezet. Maak gebruik van de kaarten die in de woning aanwezig zijn om mooie routes uit te stippelen! Vanuit de woning 3 km “bergopwaarts” vindt u de plaats Rochehaut (=Hoge Rots), vanwaar u een adembenemend panorama aantreft en uitkijkt over het dal met de rivier de Semois en enkele kleine dorpjes. Ook de 17e eeuwse kerk is de moeite van het bezichtigen waard. Gedurende het hele jaar start vanuit Rochehaut een toeristisch treintje die u langs de mooie plekjes in de omgeving voert.
Als u vanuit de woning “bergafwaarts” gaat treft u na 2 km het dorpje Alle.

Klik hier voor een volledige fotoreportage van de omgeving

Ook is de ligging ideaal om er een dagje op uit te trekken: de stad Bouillon heeft veel aan historie te bieden. Maar ook in de Franse stad Sedan, ca 15 minuutjes rijden, bepaalt een eeuwenoud kasteel een deel van het stadszicht.
Of een mooi ritje binnendoor naar Verdun, met talrijke verwijzingen naar WO I.
Maar ook een dagje Reims (op de weg daarheen even Charleville-Mézières aandoen om rond te neuzen!) of Luxemburg behoort tot de mogelijkheden. En als u van plan bent om een korte vakantie in de Elzas door te brengen, is de woning door de gunstige ligging perfect als tussenstop!
Bovendien hóeft u niet ver weg te gaan van de woning, ook in de directe omgeving is genoeg te zien en te beleven, kijk maar eens op de link naar de recreatieve mogelijkheden!