Activiteiten

Activiteiten: voor elk wat wils

De volgende activiteiten zijn te ondernemen in de directe omgeving:

In Vresse-sur-Semois, Bièvre en Gedinne, beschikt men over het beste routenetwerk van de Ardennen, met liefst 1.500 km bewegwijzerde paden.

In de Ardennen kunt u fietsen en mountainbiken door de schitterende natuur. De glooiende heuvels, de rivieren, de oude dorpjes en niet te vergeten de zichtbare herinneringen van de Tweede Wereldoorlog maken van iedere fietstocht een hele belevenis. Het aantal fietspaden is beperkt maar daarentegen kunt u gewoon fietsen op de openbare wegen. En uiteraard kunt u met de mountainbike ook de onverharde paden op!

 • Golfen
  Voor de sportieve bezoekers van de woning mogen vooral de golfbanen in de omgeving niet onvermeld blijven! In het eveneens Franse Fagnon (ongeveer een half uurtje rijden) ligt de schitterende 9 holes baan van Abbaye de Sept Fontaines, waar u na een lekkere partij golf kunt genieten van onder andere een voortreffelijk 7-gangen menu in de buitenlucht of binnen in de abdij. Vergeet vooral ook niet een blik op de grandioze wijnkaart te werpen!
  Ook een absolute must voor de golfer is de baan van de Durbuy Golf Club, nabij het kleinste stadje ter wereld, Durbuy. Deze 18 holes golfbaan ligt in een heuvelachtige, bosrijke omgeving en is één van de beste testen van uw golfskills in België!
 • Bezienswaardigheden
  In de Semois kan worden gevist op oa. forel en snoek en in de wijde omgeving kan worden genoten van de vele uitgezette wandelroutes.
  Een ware ruimtevaart beleving kan worden waargemaakt in het Euro Space Center in Transinne. Hier is een binnen- en buitenexpositie over alles wat met ruimtevaart heeft te maken.
  In Bouillon is het mooie kasteel van Godfried van Bouillon te zien. Wilt u meer van de natuur bekijken, ga dan eens naar het dierenpark van Bouillon.
 • Kinderen
  Het dorp Alle, aan de Semois, herbergt een ruim (kinder)recreatiepark: Recréalle. Hier kunt u kano’s/kayaks huren en wordt u naar een beginplaats gebracht om van daaruit de Semois stroomafwaarts te volgen en zo de met de auto onbereikbare plaatsen vanuit de rivier te zien. Recréalle biedt verder de verhuur van mountain bikes, er is een speelplaats voor de kinderen, midget-golf, tennis, bowling en een indoor klimwand.
  Voor de snelheidsduivels is er in Bouillon ook een kartbaan, voor een spannende rit!